Pristupačnost

Image

Članstvo i uvjeti posudbe

Kako se postaje član knjižnice?

Predočenjem osobne iskaznice i unosom Vaših podataka u bazu članova knjižnice. Djeca do 15 godina starosti dolaze u pratnji roditelja. Kako bi ostvarili pravo na popust, studenti i umirovljenici donose potvrdu o svom statusu (indeks, odrezak od mirovine). Prilikom upisa ispunjava i potpisuje se obrazac privole prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR).
Članarina vrijedi godinu dana (365 dana) od dana upisa.

Visina članarine

Članarina za djecu, studente i umirovljenike iznosi 3 eura, dok je za odrasle 5 eura. Postoji mogućnost i obiteljskog učlanjenja za najviše 3 člana iz obitelji, a iznosi 7 eura. Mogućnost kolektivnog članstva mogu ostvariti djelatnici ustanova i poduzeća ukoliko ih je više od 10 unutar jedne pravne osobe, te je iznos članarine 2 eura po pojedinačnom članu. Nezaposlene osobe i osobe s invaliditetom imaju pravo besplatne članarine.

Pravila posudbe

Svaki član ima pravo na posudbu najviše 3 jedinice knjižnične građe na rok od 21 dan. Postoji mogućnost produženja knjiga na još 3 tjedna. Dovoljno je telefonski obavijestiti pravovremeno, te nije potrebno fizički donositi knjižnu građu u knjižnicu. LEKTIRE SE NE PRODUŽUJU. Zakasnina se naplaćuje 0,10 centa po danu i knjizi kod prekoračenja roka. U slučaju dugotrajnih, višemjesečnih zaduženja knjižnica će naplatiti maksimalno 14 eura zakasnine, te će ostatak refundirati u knjižnoj građi prema trenutnim potrebama knjižnice i u dogovoru s nadležnom osobom.

Knjižnična građa koja se ne posuđuje, već koristi u čitaonici knjižnice odnosi se na referentnu zbirku: enciklopedije, rječnici, leksikoni, atlasi, zatim građu iz Zavičajne zbirke, te serijske publikacije.

Međuknjižnična posudba

Knjižnica pruža uslugu posudbe knjižne građe iz drugih knjižnica, ukoliko traženu knjigu ne posjeduje u svom fondu. Posuđena građa koristi se u knjižnici.

Vaša korisnička stranica

Na on-line katalogu knjižnice https://library.foi.hr/lib/index.php?B=99 možete pretraživati knjižničnu građu po kategorijama, te se prijaviti svojim korisničkim imenom (mail adresa) te lozinkom koja je Vaš članski broj. Korisnička stranica omogućuje Vam prikaz građe koja je trenutno zadužena na Vaše ime, rok povrata građe, rezervacije, arhivu posudbe, preporuke za čitanje te listu želja.

Ostale usluge knjižnice

Knjižnica pruža usluge fotokopiranja, skeniranja i printanja prema Cjeniku usluga

Image

Kontakt

(049) 213 656
Trg Ante Starčevića 3, 49221 Bedekovčina

Katalog

Novi naslovi, najčitanije knjige, najbolji način za pretražiti fond knjižnice: https://library.foi.hr/lib

Članstvo

Kako bi ubrzali postupak upisa Vas kao člana knjižnice, možete prethodno ispuniti ovaj obrazac.

Radno vrijeme knjižnice

Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina
Ponedjeljak, srijeda: 11-19h (pauza 15-15,30h)
Utorak, četvrtak: 8-16h (pauza 12-12,30h)
Petak: 8-13h
Subota: 9-12h
 
Knjižnična stanica Brestovec Orehovički
Utorak: 9-12h
Četvrtak: 13-16h