Pristupačnost

Arhiva događanja 2020

Književna večer s Marinom Šur Puhlovski

28. siječnja u knjižnici nam je gostovala višestruko nagrađivana hrvatska književnica Marina Šur Puhlovski. S autoricom smo imali priliku razgovarati o književnosti, spisateljskim počecima i njenom romanu Divljakuša (ovjenčan nagradom V.B.Z. za najbolji roman u 2018) i zbirci kratkih priča Treći život druge violine. Večer smo upotpunili i glazbenim točkama naše mlade violinistice Katarine Siketć.

Književna večer s Markom Gregurom

Marko Gregur bio je naš dvostruki gost u prošloj godini, promovirajući roman "Vošicki" na Noći knjige (online) i Mjesecu hrvatske knjige (uživo). Poznati koprivnički autor je upravo za taj roman dobio prestižnu nagradu Fric. Također, Marko Gregur jest i jedan od članova povjerenstva recitala "Susret riječi Bedekovčina", dok je roman Vošicki uvršten u prvih 5 najčitanijih romana domaće književnosti u 2020. godini.

Književni susret s Jelenom Hrvoj

Jelena Hrvoj, autorica iz Poznanovca koja je već odavno nadišla lokalne okvire i postala jedna od vodećih hrvatskih spisateljica horror proze i psiholoških romana, ponovno je pozitivno iznenadila najnovijim romanom, „Drakona-naslijeđe“ inspiriranog zavičajnom legendom o plemenitaškoj obitelji Ritter iz Poznanovca.

Pjesnička čajanka s domaćim pjesnicima

U veljači uslijedila je druga po redu „Pjesnička čajanka“ koju knjižnica uz Dan zaljubljenih 14. veljače upriličuje s Udrugom Našenina-vezilje Bedekovčina. Ovu manifestaciju počeli smo njegovati zbog posebnosti spoja etno dekora i atmosfere uz čaj i domaće kolače za koju se pobrinu naše drage vezilje i pjesničke večeri uz bogatstvo novih stihova i različitih izričaja pjesnika našega kraja: Ivana Novačkog, Elvire Belošević, (Vladimir Šenjug bio je spriječen), ali i šire ZvonkaKudelića Žune i Jasmine Burek.

AUTORI ZA NOĆ KNJIGE

Za predškolarce u online obraćanju autorice Matea Galinec, Adrijana Višnjić- Jevtić ukratko su predstavile zbirku priča „Putovanje patuljka Putuljka“ namijenjenu odgajateljima, roditeljima i predškolarcima. Autorice su, uz upoznavanje čitateljske publike s tim osebujnim malim likom koji putuje Europom i upoznaje djecu s drugim narodima i kulturama, održale i mini likovnu radionicu o izradi tog simpatičnog lika od vune.

RADIONICE I DJEČJI PROGRAMI - Brestovčani

Kreativne radionice koje smo provodili prošlih godina s djecom preko proljetnih, zimskih i ljetnih praznika, zbog epidemiološke situacije u 2020. nismo bili u mogućnosti.

Ipak, imamo nekoliko tematskih satova i grupnih posjeta djece i to u Knjižničnoj stanici Brestovec Orehovički. Na početku godine posjetio nas je 4.r. koji su u okviru projekta "Možemo mi to!", a unutar Kalendara dobrih djela #činidobro donirao mnoštvo knjiga za novootvorenu stanicu koja tek gradi svoj fond i put do novih čitatelja.

KNJIŽNICA U PRIRODI

Inicijativa za koju možemo reći da nam je obilježila 2020. godinu i učvrstila nam misaonu putanju za nadolazeće akcije i programe zasigurno je projekt „Knjižnica u prirodi“. Ovaj „zeleni“ projekt knjižnica je u zadnjem kvartalu godine provodila u partnerstvu s Udrugom Čudesna šuma, pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, a u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama naše općine. U okviru projekta provedeno je ukupno pet radionica s vrtićkom i osnovnoškolskom djecom s područja općine Bedekovčina s ciljem „udruživanja“ knjižne građe i doživljajnog/iskustvenog učenja u prirodi.

Image

Kontakt

(049) 213 656
Trg Ante Starčevića 3, 49221 Bedekovčina

Katalog

Novi naslovi, najčitanije knjige, najbolji način za pretražiti fond knjižnice: https://library.foi.hr/lib

Članstvo

Kako bi ubrzali postupak upisa Vas kao člana knjižnice, možete prethodno ispuniti ovaj obrazac.

Radno vrijeme knjižnice

Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina
Ponedjeljak, srijeda: 11-19h (pauza 15-15,30h)
Utorak, četvrtak: 8-16h (pauza 12-12,30h)
Petak: 8-13h
Subota: 9-12h
 
Knjižnična stanica Brestovec Orehovički
Utorak: 9-12h
Četvrtak: 13-16h